Malin Collin på turné - Träffar Eric Saade


TROLLHÄTTAN. Han är popstjärna och flickfavorit.
Men det är knappast som att Eric Saade utnyttjar sin guldsits. Turnélivet innehåller inga fester och fokus ligger på att dricka vatten, stretcha och leverera det som publiken vill ha.
- Jag vill inte att någon ska bli besviken, säger han.
Det börjar med en hissfärd. Eric Saade, 22, hans assistent Lisa och Expressen står i lobbyn på ett hotell i Trollhättan och ska åka upp till Saades rum. Hiss efter hiss anländer, men vi går aldrig in. Snart är det tydligt att det beror på att det i hissarna redan står barnfamiljer och att det lätt kan uppstå en hysterisk reaktion när barnens stora idol plötsligt stänger in sig i ett litet utrymme och trycker på plan två.
- Äh, vi tar trapporna i stället, säger Eric Saade.
Han är klädd i jeansskjorta och shorts och går med solglasögon inomhus. Han är på gott humör och upprepar för sig själv: "Försök att inte säga något dumt, försök att inte säga något dumt." Eric Saade har inte direkt gjort sig känd som en blyg viol. Han brukar säga det han tycker och det har genom året gett honom löpsedlar och rubriker.

Skadade knät
Först tror jag att Eric överdriver - att hissresan som inte blev av är ett sätt att göra sig lite större än vad han är. Eric är ju pojken från den skånska grannbyn Kattarp. Jag är uppvuxen två kilometer bort och gick i samma skola. Det är ju inte Justin Bieber som just nu öppnar sitt hotellrum och visar upp sin perfekt vikta packning i resväskan på golvet. Men det ska snart visa sig att hans försiktighet är mer än befogad.
Det är en ganska lugn turnédag för Eric Saade, men det finns ett problem. Han skadade sitt knä för en dryg vecka sedan under en konsert.
- Det svullnade upp och blev dubbelt så stort som det andra, säger han.
Han har fått behandling, men detta är första gången han ska uppträda inför publik sedan skadan skedde. När han sitter i logen bakom scenen sätter han på ett knäskydd och smörjer in sitt knä med en smärtstillande salva. Ur en väska tar han fram en grön apotekspåse. Där ligger ett paket Citodon - starka smärtstillande tabletter.

Alkoholförbud på turnén
- Här kan ni ta om ni vill känna er lite fulla, skämtar han och håller upp paketet mot sitt band. Det är nämligen alkoholförbud i Eric Saades loge. Ödmjukt kräver han bara två saker: vatten och handdukar.
- Det går inte att leverera på scen om man har festat. Jag dricker aldrig något dagen före ett gig. Jag vill inte göra någon i publiken besviken, säger han.
Saade tar sig igenom konserten utan att röra en min av smärta inför Trollhättan-publiken. Åtminstone fram till näst sista låten: "Popular". Då hoppar han högt och belastar det skadade knät. Efteråt haltar han bort till sin loge.
- Jag får ta en tablett till, säger han innan han fortsätter att ställa upp på bilder och skriva autografer åt fansen.
 
 
Källa
 
//Bettan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0